Niet iedereen heeft geld voor de aanschaf van een dure camera en/of kostbare lenzen.

Daar ik een groot aantal van mijn foto's gewoon met mijn Huawei P30pro maak krijg ik nog weleens de vraag hoe ik dit doe en op welke manier ik de foto's nabewerk.

Uiteraard is het fotograferen met een telefoon van een ander kaliber dan het fotograferen met een "gewone" camara maar ook op je telefoon kun je best veel zaken instellen. Smartphonecamrera's hebben vaak de mogelijkheid om bijvoorbeeld de sluitertijd, de isowaarde en het diafragma in te stellen. Dit is uiteraard per telefoon verschillend.

Een goede foto maak je uiteraard niet alleen door met instellingen en licht te spelen maar ook door de compostie en het standpunt dat je inneemt. Bovendien is wat de één mooi vindt weer niet persé wat de ander prefereert.

Door diverse apps op je telefoon te downloaden is het ook heel goed mogelijk om een gemaakte foto op je smartphone na te bewerken. Van kleine correcties tot het maken van heuse kunstwerken. Ook bestaan er opzetlensjes voor je smartphone waardoor je bijvoorbeeld ook hele mooie detailfoto's kunt maken.

Helaas laat deze Coronatijd het niet toe om met een groepje mensen op pad te gaan maar mochten de regels weer versoepelen dan lijkt het me leuk om de kennis en ervaringen die ik tot nu toe heb opgedaan op het gebied van smartphonefotografie met mensen te delen middels een workshop in mijn woonplaats rondom ons mooi kasteel, de uiterwaarden en rivieren.

Graag zou ik weten of hier eventueel interesse voor is.

Laat het me weten via een bericht in het gastenboek of via het contactformulier.

Dan ga ik alvast nadenken over hoe ik dit in de toekomst eventueel vorm zou kunnen gaan geven.